Juubilar avab näituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa laululuikedest rändab esimese lumega Lääne-Euroopasse. Teised jäävad siia, ujuvad jäävabadel jõelõikudel ja käivad soojadel talvedel põldudel. Osa neist on kohalikud linnud, kes on paaril viimasel aastakümnel asunud Eestisse pesitsema.
Suur osa laululuikedest rändab esimese lumega Lääne-Euroopasse. Teised jäävad siia, ujuvad jäävabadel jõelõikudel ja käivad soojadel talvedel põldudel. Osa neist on kohalikud linnud, kes on paaril viimasel aastakümnel asunud Eestisse pesitsema. Foto: Ingmar Muusikus

Täna kell 15 avab Karksi valla aukodanik Olav Renno Tartus Veski tänav 4 asuvas Baeri majas näituse ja vestab juttu.

85. sünnipäeva tähistanud Renno annab näitusega ülevaate oma viljakast ja aktiivsest elust.

Olav Renno on Eesti ornitoloogiaühingu auliige, Eesti looduskaitse seltsi asutajaliige ja auliige. Ta on olnud Teaduste Akadeemia looduskaitsekomisjoni liige ja teadussekretär ning oli Matsalu looduskaitseala esimene direktor.

Olav Renno lõpetas 1956. aastal Tartu ülikooli, biloogiakandidaadi väitekirja kaitses ta 1968. Näitusel on hulk dokumente, diplomeid ja eriti palju kaunis kujunduses kiidu- ja aukirju, välitööpäevikuid ja teadusartikleid. Samuti näeb tema toimetatud raamatuid ja muidugi tema koostatud Eesti linnuatlast. Lehitseda saab Eesti punase raamatu originaalkäsikirja. Silmitseda on artikleid, mis on Renno sulest ilmunud kõikides ajalehtedes kõikvõimalikel teemadel, eriti palju on neid ilmunud Sakalas. Maa Elu toob igal nädalal Renno kirjutatud huvitava linnuloo. Näituselgi on neist mahukas mapp.

Olav Renno on tõlkind 21 mahukat raamatut ja näitusel seisavad need uhkes värvikirevuses koos originaalväljaannetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles