Bastionikäikudes meenutatakse märtsipommitamist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bastionikäigud.
Bastionikäigud. Foto: Peeter Langovits

Muuseum Kiek in de Kök ja Bastionikäigud kutsub teemaekskursioonidele „Tallinna suurpommitamine ning varjendid Harjuvärava mäe all“.

9. ja 10. märtsil möödub Tallinna tabanud massiivsest õhurünnakust 73 aastat. Nõukogude lennuväe poolt Saksa vägede poolt okupeeritud linnale korraldatud rünnak tõi endaga kaasa enneolematuid purustusi, muutes jäädavalt linna nägu ja tuhandete linlaste elu.

Hävis kolmandik Eesti pealinnast ning hukkus vähemalt 554 inimest.

Sellel hirmuööl leidis tuhatkond tallinlast pommide eest kaitset varjendiks kohandatud Ingeri bastioni käikudes ehk Harju värava mäe all.

Märtsipommitamise mälestuseks korraldatavatel temaatilistel ekskursioonidel räägitakse lähemalt pommitamise öö sündmustest, vahendatakse kaasaegsete mälestusi ning külastatakse sõjaaegseid varjendeid bastionikäikudes.

Ekskursioonid algavad Kiek in de Kökist (Komandandi tee 2) neljapäeval, 9. märtsil kell 16, 17 ja 17.30. Saab vaadata ka näitust pommitamise tagajärgedest Tallinna vanalinna piirkonnas. Ekskursioonidele palutakse registreeruda telefonil 644 6686 või e-kirjaga aadressil kok@linnamuuseum.ee.

Naistepäeval, 8. märtsil ootab aga Muuseum Kiek in de Kök ja Bastionikäigud jalutuskäigule raidkivimuuseumisse – kell 17.30 algaval ekskursioonil jagab seletusi kunstiteadlane Risto Paju, ühiselt vaadeldakse kivisse raitud taime- ja loomamotiive, räägitakse sümbolitest ja märkidest raidkivikunstis.

Ekskursiooni algus Kiek in de Kökis (Komandandi tee 2), palutakse registreeruda telefonil 644 6686 või e-kirjaga: kok@linnamuuseum.ee. Osalemine mõlemal päeval toimub muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles