Elanikud protesteerivad Kuressaarde kavandatava hooldekodu vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare aerofoto.
Kuressaare aerofoto. Foto: Andi Roost/kuressaare.ee

Elanikud on Kuressaarde Ravila ja Aia tänava vahelisele alale planeeritava hooldekodu ehitamise vastu ning koguvad selle protestiks allkirju, kirjutab Meie Maa.

„Kui selline ehitus ei sobinud Ida-Niidu korterelamute ja lasteaia lähedusse, siis tekib küsimus, kuidas see sobitub tiheasustusega väikeelamute piirkonda?” tahab teada Kuressaare linnavalitsusele pöördumise piirkonna elanike nimel teinud Kätlin Nõgu.

Lisaks soovib ta linnalt teada, kuidas ja millal on koostatud üldplaneeringu muudatusega detailplaneering ning miks ei ole antud teemadel läbi viidud avalikku arutelu?

Arhitektuuribüroo Salto AB OÜ kavandite järgi planeeritakse individuaalelamute vahele ehitada peamiselt kolmekorruseline hoonete kompleks – erihooldekodu 30 erivajadusega inimesele ja hooldekodu vanuritele.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul algatati Aia 29 detailplaneering linnavalitsuse 2014. aasta 21. oktoobri korraldusega ja detailplaneeringu algatamise teade saadeti puudutatud isikutele (piirinaabrid). Detailplaneeringu lähteseisukohti ja eskiislahendust tutvustav avalik arutelu toimus 2015. aasta 29. aprillil, mille kohta ilmus teade 17. aprilli Meie Maas.

Aia 29 detailplaneering kehtestati linnavolikogu 2015. aasta 26. novembri otsusega ja on üldplaneeringut muutev.

Detailplaneeringu lahendus lähtub ülesandest paigutada krundile 200–250 toaline tugiteenustega hooldekodukompleks ning polikliinikuhoone, mis haigla kõrval puhkeala lähedal kasutaks ära nii koha kui konkreetse krundi potentsiaali.

„Detailplaneeringu kehtestamine toimus enne Sõmera hooldekoduga seotud otsuseid ja silmas peeti eakaid inimesi,” rõhutas Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles