Voodimurede korral tuleb loodusravisse suhtuda ettevaatlikult

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erektsiooniprobleemide korral otsitakse sageli abi ka ženšennijuurest.
Erektsiooniprobleemide korral otsitakse sageli abi ka ženšennijuurest. Foto: Panther Media/Scanpix

Kas punasest ženšennist võib tõesti erektsiooniprobleemide korral abi olla? MedicalNewsToday uuris lähemalt.

Kuigi on tehtud mitmeid uuringuid, ei teata seni, miks ženšennijuurest abi võiks olla. Mõõtmiste järgi ei suurenenud seda tarvitanud meeste organismis testosteroonitase, samas võib sellest kasu olla, sest lõdvestab vajalikke lihaseid, et suureneks verevool peenisesse.

Mitmete uuringute järgi on järeldatud, et punase ženšennijuure kasutamine vähendas enneaegseid seemnepurskeid ja parandas seksuaalselt sooritust võrreldes nendega, kellele anti platseeboravimit. Samas võib juur kõrvalmõjuna tekitada unetust, kõhu- ja peavalu.

Arstid soovitavad siiski esimese asjana pöörduda nende poole, sest nii mõnigi toidulisand, mis lubab seksuaalelu muredele looduslikku lahendust, võib koosmõjuna mõne ravimiga tekitada hoopis uusi terviseprobleeme. Samuti peaksid nendega väga ettevaatlikud olema mehed, kes kimpus kõrge vererõhuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles