Pidev pearinglus vajab arsti tähelepanu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pearinglus on tihti seotud sisekõrvaga.
Pearinglus on tihti seotud sisekõrvaga. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Pearinglus on elukvaliteeti häiriv probleem, mida kurdavad üldarstile 5–11 inimest sajast. Probleemi põhjust aga ei olegi lihtne leida ja likvideerida, kirjutab ITK kõrva-nina- ja kurguhaiguste keskuse juht Mare Kalvet Tervisteuudiste portaalis.

„Kõik see, mida oleme harjunud kirjeldama tasakaaluhäirena, on tegelikult pearinglus ehk -pööritus. Tasakaaluhäired on enamasti seotud hoopis ebakindlusega kõndimisel,“ sõnas ta.

Pearingluse põhjuseid on mitmeid. Üks levinumaid on keskkõrvapõletiku komplikatsioon, samuti pärlkasvaja keskkõrvas, lateraalse poolringkanali istel. „Esineda võib seda igasuguses vanuses patsientidel ja võib tekkida ka siis, kui kõrv on olnud varem terve. Põletikust tingitud või ägeda kuulmiskaotusega kaasuva pearingluse korral tuleb patsient suunata erakorralise haigena kõrva-nina-kurguarsti vastuvõtule,“ kinnitas ta.

Loe pearingluse põhjustest pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles