Miks võiks seenior pähkleid süüa?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haapsalu Kutsehariduskeskuse kokakutse õpetaja Tiina Sootalu tutvustas „Terevisioonis“ erinevaid pähkleid.

Pähklites on nii valke, rasvu ja süsivesikuid ning mineraalaine ning heas tasakaalus on Omega-3 ja Omega-6 rasvhapped.

„Meie tööstusliku toidu ajastul räägitakse, et magneesiumipuudus on see, mis meie jalad krampi ajab ja väsinuks teeb.“ Ka südame jaoks on pähklid head, sest sisaldavad kaaliumi. „Südame-veresoonkonna haiguste leevendamiseks ja närvilisuse rahustamiseks,“ on nende kahe aine tõttu pähklite söömine väga kasulik.  

Pähkleid võiks süüa umbes 50 grammi päevas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles