Tartu Ülikooli muuseum alustab eriprogrammiga seenioridele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kunstimuuseum.
Tartu Ülikooli kunstimuuseum. Foto: Ain Protsin

Tartu Ülikooli muuseum pakub alates veebruarikuust eriprogrammi pensionäridele. Iga kuu teisel neljapäeval on pensionärid oodatud osa võtma tegevustest kahes muuseumimajas: kell 15 saab veeta käelise tegevusega loomingulise kolmveerandtunni kunstimuuseumis ning kell 16 jätkub programm Tartu tähetornis põneva planetaariumietendusega. Mõlemad tegevused kestavad 45 minutit.

Esimene eriprogramm toimub 9. veebruaril. Tartu Ülikooli kunstimuuseumis on sel päeval esimest päeva avatud ka uus püsinäitus muumiakamber. Külastada saab näitust „Teekond Hommikumaale“ ning meisterdada saab toreda valentinipäeva kingituse. Siis saab sammud seada tähetorni poole.

9. märtsil ootab kunstimuuseumis muumiakambri külastus ning seejärel põnev küünlalaterna meisterdamine. Edasi ootab osalejaid planetaariumietendus tähetornis.

6. aprillil saab külastada näitust „Rooma aare ja Eesti“ ning meisterdada ülestõusmispühadeks makulatuurist punutud korvi. Pärast seda taas võimalus imeilusa kunst-tähistava alla tähti imetlema minna.

11. mail ootab huvilisi püsinäitus ning savivaasi maalimise töötuba. Seejärel aga võimalus kogeda võluvat planetaariumietendust.

15. juunil saab uudistada paeluvat muuseumi püsinäitust ning meisterdada tsernitmassist rahvuslikus stiilis ehteid. Ja siis edasi natuke mäest üles Tartu tähetorni tähti uudistama.

Tartu Ülikooli muuseumi eriprogrammis saab osaleda muuseumi ühispiletiga.. Lisaks eriprogrammis osalemisele saab sama ühispiletiga kuu aja jooksul külastada kõiki kolme Tartu ülikooli muuseumi maja: ajaloolist toomkirikut, kunstimuuseumit ja tähetorni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles