Kahest pangakontorist kaob sularaha

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

SEB Paide ja Viljandi kontor lähevad märtsist üle automatiseeritud sularahateenindusele.

Alates 1. märtsist saab SEB Paide ja Viljandi kontoris sularahatehinguid teha pangakontori iseteenindusalal asuvates automaatides. Automaadid on avatud ööpäev läbi, teatab pank.

«Eestimaalaste tarbijakäitumine on viimaste aastate jooksul märgatavalt muutunud. Kliendid eelistavad sularaha asemel järjest enam kaardiga maksmist ja igapäevapanganduse tehingud on liikunud kontorist erinevatesse elektroonilistesse kanalitesse. Seetõttu on valdaval osal klientidest vaja pangakontorit külastada vaid korra aasta või kahe jooksul, et koos spetsialistiga vaadata üle oma investeeringud ja laenud. Teisisõnu, kontorite funktsioon on muutunud tänapäeval tehingute tegemise keskusest nõustamiskeskusteks. Sularahateenused ei kao kontorist kuhugi, need jäävad kõikidesse kontoritesse alles. Neid saab edaspidi kasutada iseteenindusalal asuvates sisse- ja väljamakseautomaatides, lisaks on tehingute tegemine automaadis oluliselt soodsam või tasuta võrreldes pangatöötaja vahendusel tehtud tehinguga,» kommenteeris SEB Lõuna regiooni juht Indrek Lass.

Paide ja Viljandi kontori töötajad nõustavad kliente ja sõlmivad igapäevapanganduse, laenu, liisingu, kogumise, investeerimise, pensioni, kindlustuse ja teisi lepinguid. Kontori lahtioleku aegadel juhendavad pangatöötajad kliente, kes soovivad abi pangaautomaadi kasutamisel.

Kõikide SEB pangakontorite ja sularahaautomaatide loetelu koos kontaktide ning lahtiolekuaegadega on ära toodud siin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles