Tervisekuud inspireerivad tööandjaid

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise Arengu Instituut alustas eelmisel aastal tervisekuude traditsiooni ning jätkab sellega ka tänavu.

Tervisekuud on mõeldud eelkõige tööandjatele, et pakkuda neile inspiratsiooni töökohal terviseteemade käsitlemiseks ning töötajate tervise  toetamiseks. 

Tervisekalendris on kümme kuud jaotatud eri terviseteemade vahel. Teemade jaotus lähtub tervise tähtpäevadest ja instituudi teavituskampaaniate toimumise aegadest.

Tervisekuul osalemise ulatuse ja viisid saab iga asutus või organisatsioon ise valida. „Selleks võib olla töötajate teavitamine, uute oskuste õpetamine või algatuste käivitamine, töö- ja olmekeskkonna tervisesõbralikumaks muutmine või muud sellist. Oluline on anda töötajatele võimalus nii ise muutusi algatada kui aktiivselt osaleda,“ selgitas instituudi vanemspetsialist Külli Luuk.

TAI tutvustab igal kuul teemakohast teavet ning jagab praktilisi soovitusi töökohal ja kogukonnas teemaga tegelemiseks. „Lisaks tutvustame tööandjate kogemusi ja ideid vastavate teemade käsitlemisel organisatsioonides,“ märkis Luuk.

Jaanuari teemaks on HIV-i testimine ja ennetamine, veebruaris maiustused ja snäkid, märtsis tuberkuloos. Aprillis on fookuses luu- ja liigeskonda säästev liikumine. Teemadest järgnevad veel näiteks tööaja ja puhkuse planeerimine, kontorivõimlemine, lastehoid töökohal ning heaolu töökohal.

Teemakuude materjalidega on võimalik tutvuda Terviseinfo portaalis.

Tervisekuude läbiviimisel on oodatud osalema kõik tööandjad. Töökoha tervisedenduse võrgustik on Eestis tegutsenud kümme aastat. Võrgustikku kuulub 260 asutust ja ettevõtet hõlmates iga kümnendat tööhõives osalejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles