Türi valla ilmatark: külmad talved ja soojad suved kaovad ära

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
T
T Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

​Türi vallas Mäekülas elav ilmavaatleja Leo Rehela (82) oskab lugeda loodust ning selle märke, teha järeldusi eesootava ilma ja selle vingerpusside kohta. Kui omal ajal andis ilmahuvi talle „tuusiku” Siberisse, siis tänapäeval kummardatakse teda kui teadmameest.

 

Vähemalt lehetoimetustes kummardatakse. Kui meediaväljaanded pasundasid mullu sügisel äärmiselt lumerohke ja pakaselise talve tulekust, jäi Leo Rehele pigem kahtlevaks. Ta ennustas vaheldusrikkust, pigem lumevähesust ja soojakraade. Ta pani sellega täiesti täppi. Enam kui 50 000 lugejat võisid olla tema ettenägemisvõime tunnistajaks. On korduvalt olnud!

Ilmaennustus on tema sõnul tänapäeval uskumatult täpne, kuid tasub meeles pidada, et Türi ilm pole Võru ilm. "Siiski võib öelda, et ilmastik ühtlustub, külmad talved ja soojad suved kaovad ära," lisas ta. "Ega sügisel ja suvel enam suurt vahet ei taha olla."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles