Raport: ravikvaliteet on hea, kuid arenguruumi jagub

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearsti kvaliteedisüsteemi hindamisel selgus, et infarktipatsientide jälgimisel on maakondlikes raviasutustes pisut arenguruumi, eriti mis puudutab ravimite väljakirjutamist.
Perearsti kvaliteedisüsteemi hindamisel selgus, et infarktipatsientide jälgimisel on maakondlikes raviasutustes pisut arenguruumi, eriti mis puudutab ravimite väljakirjutamist. Foto: Vida Press

Haigekassa ja Tartu ülikooli koostöös valmis ravikvaliteedi raport, milles võeti luubi alla mitmed rahvusvaheliselt võrreldavad indikaatorid, mis lubaksid teha järeldusi Eesti ravitaseme kohta, vahendas „Aktuaalne kaamera“.

Kokkuvõtlikult tõdeti, et üldiselt on Eestis ravikvaliteet hea, kuigi mõnes valdkonnas arenguruumi jagub. Eesmärgiks seatakse, et kvaliteet oleks suurte keskhaiglate ja maakondlike raviasutuste vahel ühtlasem.

Uurimisgrupp tutvustas eriarstiabi ravikvaliteedi indikaatoreid onkoloogia, intensiivravi, kirurgia, sünnitusabi ja neuroloogia alal ning krooniliste haiguste käsitlemist peremeditsiinis.

Perearsti kvaliteedisüsteemi hindamisel selgus, et infarktipatsientide jälgimisel on maakondlikes raviasutustes pisut arenguruumi, eriti mis puudutab ravimite väljakirjutamist.

Ka kõrgvererõhutõve haigete jälgimisel on maakondlikes raviasutustes veel arenguruumi. Leiti, et krooniliste haiguste jälgimisel ning patsientide nõustamisel on õe roll väga oluline, kuid Eestis on õe roll võrreldes Põhjamaadega veel küllaltki tagasihoidlik. Teise õe olemasolu nõue ühe nimistu kohta peaks seda situatsiooni parandama.

Täismahus raportiga saab tutvuda haigekassa kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles