Levima võib hakata eakatele ohtlikum gripiviirus

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp.
Gripp. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Eestis on sellel hooajal domineerivaks gripiviiruseks ilmselt A gripiviiruse tüvi (H3N2) ehk rahvakeeli „Hongkongi viirus", mis võib ohtlik olla just eakatele.

Terviseuudised vahendavad, et sellel aastal hakkab domineerima A gripiviiruse tüvi (H3N2). A gripiviiruse alatüübiga H3N2 seotud grippi haigestumisi loetakse raskemaks vanemaealistele viirusest tingitud kõrgenenud tüsistuste ning suremuse ohu tõttu. 

Vaatamata domineeriva gripiviiruse tüübile on Terviseameti gripispetsialisti Olga Sadikova sõnul alati ohustatud isikud, kes põevad aneemiat, kroonilist kopsu-, südame-, neerude või ainevahetuse süsteemi haiguseid nagu diabeet; immuunpuudulikkusega inimesed ja HIV-positiivsed isikud.

„Iga-aastane statistika näitab, et just sellised inimesed põevad grippi väga raskelt, satuvad intensiivravisse või surevad gripist tingitud tüsistuste tõttu," selgitas Sadikova.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles