83-aastane Erik Tohvri: „Tahtsin end veel kord proovile panna!"

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Tohvri.
Erik Tohvri. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

83-aastane Erik Tohvri rääkis „Ringvaatele“ oma viimasest raamatust ja miks ta ta kõrgest east hoolimata otsustas ise oma kulude ja kirjadega välja anda. 

Kuigi Tohvri raamatud on üle kümne aasta olnud raamatukogudes populaarseimad, peab mees end ise ajaviitekirjanikuks. „Rikkaid kirjanikke on minu arvates ainult need, kes on üliandekad ja massitiraažides saavad oma raamatuid müüdud," selgitas ta.

Seni kirjastuse alt raamatuid avaldanud Tohvri ei teinud seda suure raha eesmärgil. „Tahtsin end proovile panna vana eas veel. Esiteks kas üks 83-aastane suudab kirjutada, et oleks lugejale köitev, ja teiseks tahaks ükskord teha läbi kõik etapid, mis ühe raamatu valmimisega kaasas käivad." 

Hoolimata suurest loetavusest ei ole Tohvri rikas või kõrgelt tunnustatud kirjanik. „Erik Tohvri pole kõige selle jooksul saanud kunagi mitte mingisugust tunnustust, preemiat või auhinda. Ta on kümme aastat kõige loetum eestikeelne kirjanik," kommenteeris telemees Vahur Kersna.

Kuigi Tohvri on üle Eesti käinud üle saja korra lugejatega kohtumas, pelgab ta oma ea tõttu uusi kutseid, sest enamasti jääb kojusõit hilisele kellaajale, mis on talle juba keeruline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles