Jõulutuled segavad eakate ja laste und

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui teie vastasmaja on kaunistatud sinakate või lillakate jõulutuledega ja teil pole kardinaid, mis nende eest kaitseks, võib talvine pühadeaeg rikkuda teie une.
Kui teie vastasmaja on kaunistatud sinakate või lillakate jõulutuledega ja teil pole kardinaid, mis nende eest kaitseks, võib talvine pühadeaeg rikkuda teie une. Foto: Panther Media/Scanpix

Inimesed ehivad jõuluajal oma kodud erinevate valgustite ja põlevate kaunistustega, kuid paljud valgustid sisaldavad sinist spektrit, mis hoiab inimesi ärkvel. Tallinna Tehnikakõrgkooli valgustustehnika lektor Tiiu Tamm selgitas „Terevisioonis“, kuidas valgus mõjutab inimeste ärkvelolekut.

Tamme sõnul sisaldavad kõik valgustid teatud määral sinist spektrit, mis hoiab meid ärkvel ja neid ei tasuks magamistuppa ööseks põlema jätta. „Lapsed ja vanurid on selles osas teistest tundlikumad. Täiskasvanud on harvem, aga ka nende seas on tundlikke,“ kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles