Alates 1. detsembrist tuleb sõidukitel kasutada talverehve

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist.
Talverehvid on kohustuslikud alates 1. detsembrist. Foto: Ants Liigus

Neljapäevast, 1. detsembrist muutub talverehvide kasutamine sõidukitel kohustuslikuks.

Kuigi paljud autojuhid vahetasid suverehvid talviste vastu juba esimese lume saabudes leidub veel siiani neid, kes seda teinud ei ole. Alates neljapäevast on suverehvidega sõitmine keelatud ning sõidukijuhid on kohustatud need talverehvide vastu vahetama. Talvised teeolud raskendavad liiklust ning talverehvide kasutus vähendab liiklusõnnetusse sattumise riski.

„Praegusel ajal suverehvidega või olematu mustriga talverehvidega sõitmine tähendab iseenda, oma auto ja teiste kaasliiklejate tervise ning vara kõrgendatud ohtu seadmist.“

Ida prefektuuri operatiivjuhi Agur Tehveri sõnul on talverehvide kasutus lumise ja tuisuse ilmaga hädavajalik, kuid ainuüksi see ei taga ohutut sõitu. „Autojuht peab valima oma tee- ja ilmastikuoludele ning oma võimetele vastava sõidukiiruse, hoidma pikivahet ja vältima järske manöövreid,“ lisas Tehver.

Viimase kuu jooksul on näiteks Ida prefektuuri territooriumil juhtunud kaks tõsisemat liiklusõnnetust, milles jättis elu neli inimest. Mõlema õnnetuse puhul olid avarii põhjustanud sõidukitel all kulunud ja muutuvatele ilmastikuoludele mittevastavad rehvid, nendes traagilistes liiklusõnnetustes suurt rolli mängisid. Lisaks on registreeritud veel mitmeid avariisid ja teelt väljasõite, kus süüdlaseks on suverehvid või talverehvid, mille mustrisügavus ei taga ohutut teelpüsimist.

„Praegusel ajal suverehvidega või olematu mustriga talverehvidega sõitmine tähendab iseenda, oma auto ja teiste kaasliiklejate tervise ning vara kõrgendatud ohtu seadmist,“ sõnas Tehver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles