„Huvitaja“ stuudios kõneles toidublogija Mari-Liis Ilover, kuidas eelmise päeva toidujääke kasutada nii, et ei tuleks piirduda ainult sama toidu ülessoendamisega. „Asi peab olema väga lihtne. Ainult see innustab jääke kasutama,“ lisas ta.
Blogija püüab toidujäägid taas ausse tõsta
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heade ideedena tõi ta välja näiteks pasta, mille puhul tuleks ülejääk juba siis, kui näha, et seda on saanud liiast, lasta külma vee alt läbi ja segada toiduõliga. Nii seisab see külmikus kui värske pasta. Itaallased ise armastavad näiteks spagettidest teha spagetikooki.
Toidu raiskamine hakkab Iloveri sõnul juba poes, kuhu minnakse sageli plaanita. Nii tekibki külmikusse mitmeid jääke. Iloveri sõnul tuleb usaldada talupojamõistust: kui tähtaeg on möödas ja tal pole riknemise tunnuseid, kõlbab toiduaine igati süüa, eriti kui rääkida toodetest märgitusega „parim enne“.
Mõned saates räägitud retseptid on toodud ka tema toidublogis.