Laupäeval toimub Järve keskuse ees verivorstipidu

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Laupäeval, 19. novembril kell 10-15 viivad Eesti Toidumess ja Eesti Grilliliit Järve keskuses Selveri ees asuval messialal läbi esimese Eesti Verivorsti Peo. 

Lisaks selle talvehooaja toidutoodete tutvustamisele tähistatakse avaliku küpsetamispeoga ka Eesti Grilliliidu kaheksandat sünnipäeva. Sissepääs ja degustatsioonid on kõigile tasuta, pidu algab ja lõpeb päevase ilutulestikuga.

Sündmusel tutvustatakse kaubanduses sel hooajal müügil olevaid verivorste, lisaks pakutakse verivorstide kõrvale muid sobilikke toidutooteid. Toimub ka Eesti rahva verivorstikool, kus õpetatakse ise vorsti tegema.

„Eesti Verivorsti Pidu on maikuus Tallinna Lauluväljakul toimuva Eesti Toidumessi talvine missiooniprojekt, millest loodame kujundada toreda rahvaliku traditsiooni.!

„Eesti Verivorsti Pidu on maikuus Tallinna Lauluväljakul toimuva Eesti Toidumessi talvine missiooniprojekt, millest loodame kujundada toreda rahvaliku traditsiooni. Eesmärk on tutvustada verivorsti ajalugu, tutvustada Eesti tootjate häid tooteid, mida seejärel poest lihtsam valida on ja samuti edendada ka isetegemist. Platsil toimuvale lisaks oleme loonud ka veebilehe www.verivorst.ee, kus on palju kasulikku infot. Verivorsti veebilehele ootame täiendusi kõikidelt verivorstisõpradelt,” selgitas peo korraldamise eesmärke Eesti Toidumessi korraldaja Angelica Udeküll.

„Talvel suuri toidusündmusi ei toimu, aga Eestis on piisavalt tublisid tootjaid, keda austada ja kelle toodang ka talvel tutvustamist väärib. Laupäeval grillivad Eesti Grilliliidu kaheksanda sünnipäeva puhul viis tundi kestva peo jooksul rohkem kui kakskümmend talvetoodet grilliliidu tippvõistkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles