Kuidas tagada kõigile eestimaalastele täisväärtuslik vanaduspõlv?

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension
Pension Foto: Toomas Huik

Täna toimub Eesti Koostöö Kogu ja Sotsiaalministeerium koostöös visioonikonverentsi Pension 2050.

Eile hommikul oli „Terevisioonil“ külas Koostöö Kogu programmi Pension 2050 juht.

Uder tõ näiteks Rootsi, kus pensioniiga on paindlik. Kuigi on olemas pensioniiga, saab inimene ise otsustada, millal ta pensionile läheb. Sellest otsusest sõltub aga tema pensionib suurus.

Tallinna Ülikoolis kell 10-17 toimuv konverents otsib lahendusi küsimustele, kuidas saaksid inimesed töötada võimalikult kõrge eani, pidevalt oma teadmisi ja oskusi arendada ning tulevikus pensionipõlves hakkama saada.  

„Konverentsiga jätkame avalikku arutelu uue eakuse üle ja toome välja võimalikke lahendusi pensionisüsteemi jätkusuutlikkuse tagamiseks," selgitab  Liisi Uder.

Konverentsipäeva esimeses pooles tutvustatakse Sotsiaalministeeriumi nägemust riikliku vanaduspensionisüsteemi jätkusuutlikkuse tagamisest ning teiste riikide kogemust ja õppetunde pensionisüsteemi reformimisel. 

Konverentsi teises pooles käsitletakse isikliku vastutuse teemat eakapõlve kujundamisel, eeskätt finantskirjaoskuse ja töötamise vaatenurgast. Ettekannetele järgneb vestlusring sotsiaalkaitseministri Margus Tsahkna, Tuleva pensionifondi ühe asutaja Annika Uudelepa ja Rootsi Pensioniameti ökonomisti Ole Settergreni osavõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles