Valitsus sidus pensioniea oodatava elueaga

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsuskabinet otsustas toetada sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna poolt esitatud pensionisüsteemi reformi ettepanekuid muuta pensioniiga paindlikumaks ning alates aastast 2027 siduda pensioniiga oodatava keskmise elueaga. 

Muudatuste jõustudes saaksid inimesed tulevikus valida endale ise sobivaima aja pensionile minekuks, võtta pensioni välja osaliselt või oma pensioni maksmist soovi korral peatada.

„Riigi ülesanne on tagada inimestele kindlustunne ka aastate pärast. Tänane otsus siduda pensioniiga oodatava elueaga ning muuta süsteem paindlikumaks tagab selle, et pensioni saab inimestele maksta ka aastal 2060,“ ütles sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

„Riigi ülesanne on tagada inimestele kindlustunne ka aastate pärast."

Neljapäevasel valitsuskabineti nõupidamisel jõuti kokkuleppele pensionisüsteemi paindlikumaks muutmisel.

Näiteks otsustati siduda pensioniiga alates 2027. aastast oodatava elueaga. Paindliku pensioniea korral saab inimene ise valida endale sobiva pensionilemineku aja. Muudatuste jõustudes on võimalik saada pensionit osaliselt, lasta oma pensioni maksmine peatada ja sobival hetkel taas jätkata.

Lisaks toimub täna, 4. novembril Eesti Koostöö Kogu ja Sotsiaalministeeriumi korraldatud visioonikonverents „Pension 2050“, kus sotsiaalministeeriumi pensionipoliitika juht Kristiina Selgis tutvustab ministeeriumi nägemust riikliku vanaduspensionisüsteemi jätkusuutlikkuse tagamisest ning teiste riikide kogemust ja õppetunde pensionisüsteemi reformimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles