Tallinnas tunnustatakse imelisi vanavanemaid

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Neljapäeval, 3. novembril antakse kümnele väljavalitule vanavanemate elutöö väärtustamise ja säilitamise, esiletõstmise ja edasikestmise märgiks üle Imelise Vanaema ja Imelise Vanaisa aunimetus koos vastava tunnistuse ja üllatusega. 

Sel aastal saavad nimetuse Ellen ja Elmar Laes Saaremaalt, Regina Kostjutšenko Tartumaalt, Aime Edasi Läänemaalt, Malle Laos Lääne-Virumaalt, Kadri ja Jüri Vollmann Viljandimaalt, Mai ja Jüri-Juhan Krais Järvamaalt ning Leili Elbrecht Valgamaalt.

Vanurite Eneseabi- ja Nõustamisühing (VENÜ) koos oma Vanavanemate Fondiga tunnustab tänavu juba üheteistkümnendat aastat järjest Eestimaa vanavanemaid, omistades neile Imelise Vanaema ja Imelise Vanaisa nimetuse.

Ettevõtmine saab teoks koostöös maavalitsuste ja kohalike omavalitsustega. Pidulik üritus algab VENÜ päevakeskuses Tallinnas Kadriorus kell 12. Austamisüritusest võtavad teiste hulgas osa sotsiaalministeeriumi asekantsler Rait Kuuse, Riigikogu liige Keit Pentus-Rosimannus, Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu, mitmed maa- ja vallavanemad.

Fondi eesmärgiks on väärtustada põlvkondade sidusust, kodu ja perekonda, tuues eriliselt esile just vanavanemate osa selles. Fond tunnustab eriti silma paistnud vanaemasid ja vanaisasid nende hoole ja armastuse eest perekonna tugevdamisel, ühiskonna elamisväärsemaks muutmisele kaasaaitamise, aktiivse ellusuhtumise ja vitaalse eluhoiaku eest.

Koos tänavuste väljavalitutega on seni sellise erilise au osaliseks saanud  12 inimest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles