Regionaalhaigla kutsub naisi tasuta rinnauuringute päevale

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Liis Treimann
  • PERHI-i päevale on eriti oodatud naised vanuses 62+.
  • Mujal Euroopas kutsutakse ka selles vanuses sõeluuringule, Eestis mitte-

Põhja-Eesti Regionaalhaigla korraldab radioloogiapäeva tähistamiseks laupäeval, 12. novembril tasuta rinnauuringute päeva, mil haigla radioloogid ja radioloogiatehnikud teevad terve päeva tasuta rinnauuringuid, esitamata arveid haigekassale.

Radioloogiakeskuses on sel päeval avatud rinnakabineti vastuvõtt, mammoloogi vastuvõtt, mammograafia kabinetid ja rinna ultrahelikabinet. Haigla kutsub uuringutele naisi vanuses 62 ja vanemaid,  kes mujal Euroopas kutsutakse sõeluuringule, aga Eestis paraku mitte, ehkki rinnavähki haigestumise risk on ka selles vanuses endiselt kõrge.

„Esmalt oleks aeg sõeluuringu sihtgruppi laiendada nii, et see arvestaks euroopa juhiseid.“


„Tahame radioloogide poolt sellise vabatahtliku tööga radioloogiapäeva tähistades juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, et Eestis on rinnavähi varase avastamise osas veel palju ära teha. Esmalt oleks aeg sõeluuringu sihtgruppi laiendada nii, et see arvestaks euroopa juhiseid,“ ütles Regionaalhaigla radioloogiakeskuse juhata dr Maret Talk. „Rinnavähi korral on otsustavalt tähtis jõuda ravile vähi varases staadiumis.“

Oodatud on rinnakaebustega naised ka nooremas eas, eelkõige vanuses 45-49. Teretulnud on ka ravikindlustuseta naised, elukoha piirangut ei ole ning ka saatekirja ei ole vaja.

Tasuta rinnauuringute päevale saab registreeruda alates 24. oktoobrist tööpäeviti kella 9-16 telefonil 617 2405 või 5300 6334.

Foto: PERH
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles