8 kasulikku äppi seenioritele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Rain Uusen

Forbes reastas mullu kaheksa parimat seenioritele mõeldud rakendused. Nimekirja koostas Jeff Salter, kes on viimased 24 aastat töötanud eakatega.

Mõned neist on tasulised, suur osa tasuta. Kindlasti leiab huvi korral sarnaseid teenuseid pakkuvaid äppe ka teisi, mis just Eestis hästi toimiksid.

Valgusega suurendusklaasi äpp, mis on mõeldud iPadidele ja iPhone´idele. Tasuta rakendus aitab suurendada nutiseadme abil teksti raamatust või pakendikaanelt.

Eesti oma tegijatel loodud Skype, mida Salter peab heaks võimaluseks oma pere ja lähedastega suhtlemiseks. Tasuta äpp on saadaval nii Androidi seadmetele kui iPadidele ja iPhone´idele.

Ravimitega toime tulemiseks mõeldud äpp Pillboxie on tasuline äpp ja iPhone´i ja iPadi kasutajatel oleks sellest abi, et meeles pidada, millal ja kui palju ravimeid peab võtma. Salteri sõnul on sellest abi just neile, kel ravimite meelespidamisega probleeme, või neile, kes peavad oma eaka lähedase eest hoolt kandma ja tema eest ravimeid meeles pidama.

MedCoach äpp aitab korrastada retsepte, tuletab meelde ravimeid ja sealt on kerge ligi pääseda apteekide kodulehele, et ravimeid tellida. Eriti hea äpp hooldajatele. Sobib nii Androidi seadmetele kui iPadidele ja iPhone´idele.

Crosswords Classic on tasuline ristsõnu pakkuv äpp, mis sisaldab ingliskeelses meedias ilmunud ristsõnu. Eestikeelne kasutaja peab paraku ootama, kuni midagi sarnast ka meie turule tuleb.

Selle eest tasuta Sudoku äpp pakub mõnusat ajaviidet, sest numbrid on rahvusvahelised. Sobib nii Androidi seadmetele kui iPadidele ja iPhone´idele.

Lumosity äpp on mõeldud mälu treenimiseks. Tasuta äpp sobib nii Androidi seadmetele kui iPadidele ja iPhone´idele.

Eesti häirenuputeenusega sarnane äpp on rakendus nimega Red Panic Button. Tasuline äpp võimaldab eelneva seadistamise korral hädaolukorras avada äpp ja vajutada punast paanikanuppu, mis edastab häireteate. Peamiselt levinud Ühendkuningriikides ja Kanadas.

Allikas: http://www.forbes.com/sites/nextavenue/2015/08/28/8-great-apps-for-our-elders/#164899a168fa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles