Sõmerul toimus ohutusteemaline teabepäev eakatele

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru keskus.
Sõmeru keskus. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

14.oktoobril kogunesid  Sõmeru keskuse hoones piirkonna eakad. Toimus väärikasse ikka jõudnud inimestele mõeldud ohutuse teemaline  teabepäev. 

Teabepäeval  rääkisid Päästeameti ida päästekeskuse spetsialistid kodude ohutusest ja suitsuanduri  vajalikkusest.

„Tuli vastata ka korduma kippuvatele küsimustele nagu mida teha,  kui suitsuandur annab valehäireid ja miks ta hakkab piiksuma“,  sõnas ennetusbüroo juhtivspetsialist  Milvi Kompus.  

Korstnapühkija Aivar Sekk tegi põhjaliku ülevaate õigest kütmisest ja küttesüsteemide hooldamisest. Lääne-Viru tervisenõukogu tutvustas tervislikke eluviise ning külastajatel oli võimalus kontrollida oma tervisenäitajaid. 

Väga tundlikul teemal nagu seda on eakatele suunatud perevägivald,  rääkis Ohvriabi peaspetsialist Monika Martin. PPA Ida prefektuuri  infolauas jagati eakatele helkureid  ning tuletati meelde pimeda aja ohtusid liiklemisel.

Meeleoluka tervituskontserdiga esines tantsurühm „Kanarbiku õied“ ning kaetud oli ka pirukalaud. Päev lõppes põneva politsei teenistuskoerte töö demonstratsiooniga.  

Teabepäeva osalesid  PA ida päästekeskus, PPA Ida prefektuur, Häirekeskus, Lääne-Viru Maavalitsus, Lääne-Viru Tervisenõukogu, MTÜ Korstnapühkijate Koda, SKA Ohvriabi.

Varem on eakate teabepäevi  Lääne-Virumaal  läbi viidud Rakveres, Väike-Maarjas ja Tapal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles