Video: Kihnu Virve ja Marko Matvere üllatasid ühislauluga

Kadri Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna 60+ festivalil Salme Kultuurikeskuses toimunud pidulikul autasustamisel tunnustati eakate elu väärikamaks ja säravamaks muutnud ettevõtmisi ja inimesi. Elutööpreemia saanud Kihnu Virve ja festivali peaesineja Marko Matvere üllatasid publikut ühise esinemisega.

Sel aastal tunnustas konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ žürii kokku 17 inimest või ettevõtmist ja auhinda sõideti vastu võtma nii Läänemaalt, Ida- ja Lääne-Virumaalt, Harjumaalt, Tartumaalt kui Võrumaalt

Konkursil anti välja kaks elutööpreemiat, mille said Virve Köster ehk Kihnu Virve ja kauaaegne Kambja õpetaja Endla Langel.

Kihnu Virve, kes hoolimata tormisest merest oli Tallinnasse kohale sõitnud, viskas rõõmsalt nalja ja rõõmustas, et teda armastavad ühtviisi nii noored kui vanad kuulajad, kes tulid teda festivalil tervitama ja kallistama.

Küsimusele, kuidas ta jaksab endiselt nii särav olla, vastas ta kelmikalt: „Olen kõige paremas eas. Kolmas noorus!“

Kihnu Virvel jagus veel energiat koos festivali peasinejate, Marko Matvere ja Peep Raunaga suurelt lavalt paar ühislaulu esitada. Koos saalis olnud publikuga tulid laulmisele legendaarne laul „Merepidu" ning „Pea õits’vad lilled", mille fraasi „noorus ei tule iial tagasi" laulsid Virve palvel saalisolijad kaasa.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson tervitas festivalikülalisi ja sõnas, et konkursi nimi „Aastad täis sära ja väärikust“ on väga tabavalt valitud. „Mul oli au olla konkursi žüriis ja seal kuulsime väga paljudest inimestest, kes on tõeliselt säravad,“ sõnas ta.

Martinson soovis seenioritele tervist ja rõõmuhetki igasse päeva. „Need kaks asja aitavad meil särada,“ kinnitas ta.

Kõikide laureaatide kohta saab pikemalt lugeda SIIT.

5. ja 6. oktoobril Tallinnas toimuvat seitsmendat üle-eestimaalist eakate festivali „Meri kõneleb” korraldavad ajakiri 60+ ja MTÜ Inkotuba. Festivali toetavad Apotheka apteegid, TENA, Tallinna Linnavalitsus, Corega, Hasartmängumaksu Nõukogu, Purina ja Tallink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles