Keelevõistlus Tuum ootab osalema

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna ja homme toimub kokkuvõtte tegemise võistlus Tuum, kus igaüks Saab panna proovile oma oskuse teha kuni kahesajast sõnast koosnev kokkuvõte etteantud tekstist.

Tekst avaldati Vikerraadio kodulehel reedel kell 9. Viimane aeg oma võistlustöö ära saata on laupäeval kell 18.

Võistlusel saab osaleda üksi ja võistkonnana. Võistkonna võib moodustada kool, klass, perekond, sõpruskond jne. Võistkonna suurus on vaba.

Kokkuvõtte tegemine nõuab oskust tekstist aru saada, sellest tuumne info üles leida ja tulemus lugejale selgelt edasi anda. Vaja on jälgida, et algse teksti mõte ei moonduks, tulemus oleks objektiivne ja esitaks teksti autori mõtteid, mitte refereerija arvamusi, kokkuvõte oleks arusaadav ka ilma originaalita ning tekst oleks selge, täpne ja kirjavigadeta.

Parimatele kokkuvõtte tegijatele on auhinnad, parimale kooliõpilasele  antakse eriauhind. Iga osavõtja saab välja prinditava nimelise osalustunnistuse.

Võistlus toimub viiendat korda. Selle korraldavad Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Rahvusringhääling ning Tartu Ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut koostöös Emakeele Seltsi ja Eesti Emakeeleõpetajate Seltsiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles