Tallinnas näeb haruldast bussikollektsiooni

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setra S6.
Setra S6. Foto: Bussiajaloo Selts

3.-6. novembrini saab Tallinnas, Noblessneri Valukojas tutvuda kogu maailmas ainulaadse uunikumbusside kollektsiooniga. 

Esmakordselt toimuval näitusel on siseruumides välja pandud bussid, mis sõitsid endise NSV Liidu ja Põhja-Euroopa maanteedel. Kokku on võimalik näha 14 ajastutruult taastatud reisibussi, mille hulgast leiab ka ainukesi säilinud eksemplare kogu maailmas. Näituse korraldab Eesti Bussiajaloo Selts ning on külastajatele tasuta.

Bussiajaloo Seltsi eestvedaja Tõnu Piiburi sõnul on bussikollektsioon erakordne, sest on praktiliselt ainuke maailmas, mida võib lisaks uudistamisele soovi korral ka ringsõidule tellida. Kõik kollektsiooni 14 uunikumbussi on sõidukorras ja teevad aeg-ajalt soovijatele ringsõite.

Tallinnas Noblessneri Valukojas toimuva bussinäituse kroonijuveeliks on 1938. aastal valminud ja tänavu ajastutruult taastatud reisibussi Volvo B14 esmaesitlus. Teistest haruldustest näeb näiteks Stalini-nimelises tehases ehitatud luksusreisibussi ZIS 127 (1956), mis tähistab tänavu on 60. sünnipäeva ning Setra S6 (1962) ja ka näiteks Eesti valmistatud buss TA 6-1 (1957).

Näitus avatakse 3. novembril kell 11 ning on avatud 4.-6. novembrini kell 11-19. Näituse külastamine on tänu Bussiajaloo Seltsile tehtud annetustele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles