Olustveres valitakse „Moosisõprade president“

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised
Hoidised Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Sellel laupäeval, 24. septembril toimub Olustveres juba 12. korda hoidistemess, kus valitakse välja 2016. aasta parimad hoidised ning toimub ainulaadne „Moosisõprade presidendi“ rahvahääletus. 

Olustvere hoidistemessiga samaaegselt toimuval Eesti toidu laadal pakuvad oma parimaid tooteid maitsmiseks ja ostmiseks 60 kohalikku väiketootjat. Hoidistemessi raames on kõigil messi külalistel võimalus valida parimad hoidised kolmes kategoorias: soolane, magus ja „üllataja”. Korraldajad on kokku kutsunud ka tuntud inimestest koosneva žürii, kellel on omakorda võimalus valida „VIP Hoidis 2016“ ja „VIP Õlu 2016“.

Žüriisse kuuluvad Eesti restoranikultuuri grand old man Dmitri Demjanov, armastatud laulja Ivo Linna, Olustvere Teenindus- ja Majanduskooli direktor Arnold Pastak, maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti, näitleja Elina Reinold, tuntud toidublogija Silja Luide, näitleja Tiina Tauraite.

Hoidistemessi ja Eesti toidu laata korraldava Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli juhi Arnold Pastaku sõnul on hoidistamine eestlastel veres.

„Eelnevad 11 aastat on näidanud, et mess on hea võimalus huvitavalt kombineeritud hoidistega tutvumiseks ja nende tublide valmistajate tunnustamiseks. Tänase seisuga on meil registreerunud 60 müüjat. Lisaelevust pakub kindlasti „Moosisõprade presidendi“ valimine, mistõttu soovitan kõigil huvilistel kohe hommikul sammud Olustverre seada,“ rääkis Pastak.

„Moosisõprade presidendi“ valimised viiakse läbi sarnaselt valimiskogus toimuvale Eesti presidendi valimistele: inimestele jagatakse ettevalmistatud valimissedelid, mis peale lemmikkandidaadi nime märgistamist tuleb asetada valimiskasti.

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti sõnul annab Olustveres toimuva hoidistemessi populaarsus kinnitust hoidistamise kultuuri elujõulisusest Eestis. „Septembris toimuv Eesti toidu kuu toob esile meie toidukultuuri kogu selle mitmekesisuses, mille oluliseks osaks on meie hoidistamiskultuur. Mess on hea võimalus väikeettevõtetele oma toodangu tutvustamiseks ja laiema turu leidmiseks,“ ütles Lemetti.

 Meelelahutuse eest hoolitsevad Ivo Linna ja Antti Kammiste, lõõtspilliansambel „Põllumehed Paalid” ja Väägvere kapell, päeva juhib Venno Loosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles