Trennis naermine suurendab motivatsiooni

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naer võib vahel tõesti olla parim ravim, vahendab Medical News Today. Georgia osariigi ülikooli uurimuse järgi parandab naermise ja mõõduka füüsilise koormuse kombineerimine inimeste vaimset tervist ja suurendab nende motivatsiooni olla füüsiliselt aktiivsem.

Statistika kohaselt ei tegele üks inimene neljast vanuses 50+ ühegi treeninguga. Põhiliseks takistuseks, miks trenni ei jõuta, on motivatsiooni puudumine. Oma uuringuga püüdsid ülikooli teadlased välja selgitada, kas trenni sidumine naeruga suurendab inimeste tahtmist end liigutada

Uurijad lõid programmi, kus lisaks mõõdukale koormusele pakuti ka naeruteraapia võtteid. Inimese organism ei tee nimelt vahet, kas naer on loomulik või kutsutakse spetsiaalsete tehnikatega esile.

Uuringuperioodi lõpuks selgus, et üle 88% osalejatest suurenes motivatsioon treeningust osa võtta ja nad pidasid naermist nauditavaks osaks trennist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles