Tartu ülikooli väärikate ülikoolis osaleb paar tuhat õppijat üle Eesti

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli avaaktus.
Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli avaaktus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli väärikate ülikooli õppeaasta algus ootab ees Tartu, Tallinna, Narva, Kuressaare ja Valga väärikaid üliõpilasi. Türil, Keilas ja Pärnus on uus õppeaasta juba alanud. Väärikate ülikooli programmidega on oodatud liituma nii varasemad osalejad kui ka uued huvilised, eeltingimusi peale vanuse 50+ (Tallinnas 60+) vanuse ei ole.

Reedel, 23. septembril algab TÜ likooli Eesti ajaloo dotsendi Ago Pajuri loenguga „Konstantin Päts ja Eesti Vabariik“ Tartu ülikooli väärikate ülikooli programm Tartus ning teisipäeval, 27. septembril TÜ tervisesotsioloogia analüütiku Triin Kurrikoffi loenguga „Geenid ja peresuhted“ Tallinnas.

Väärikate ülikooli venekeelsed programmid algavad 20. septembril Tallinnas ning 22. septembril Narvas. Ees ootab õppeaasta algus Kuressaares 6. oktoobril ja Valgas 7. oktoobril.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli sünnilinnas Pärnus toimus avaloeng aga 14. septembril, kus ajakirjanik ja Tartu ülikooli vilistlane Vahur Kersna rääkis elus olulistest asjadest.

Kokku alustab Tartu ülikooli väärikate ülikoolis õppetööd üle 2000 õppija üle Eesti. Osalejate keskmine vanus on üle 70 eluaasta. Kõige vanem õppija eelmisel õppeaastal oli 93-aastane mees ja kõige vanem tunnistuse saaja 92-aastane naine.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli projektijuhi Karmel Talli sõnul on nõutumad loengud ja lektorid läbi aastate olnud tervise- ja kultuurivaldkonnast. Paljudes regioonides korraldatakse lisaks loengutele veel keelekursuseid, õpitubasid ja väljasõite.

Tartu ülikooli väärikate ülikooli tegevust toetavad kohalikud omavalitsused, hasartmängumaksu nõukogu ja eraettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles