Sentab alustas seenioridele mõeldud teleriseadme müüki

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sentab Estonia

Eesti idufirma loodud seenioride suhtluskeskkond Sentab on alates tänasest teleriseadmena kättesaadav lisaks USA ja UK turule ka Eestis. 

Sentab on suhtlus- ja meelelahutuskeskkond, mis aitab nutimaailmaga ühendust saada ka neil kasutajatel, kes noortele keskendunud digitehnika valdkonna poolt seni tähelepanuta on jäänud. „Keerulised tehnikavidinad tekitavad seeniorides sageli kartust, kuid SentabTV töötab teleril, mida kasutades eakad end mugavalt tunnevad,“ lisas Sentab Estonia OÜ tegevjuht Tarmo Pihl.

Teleriga ühendatav digiboks võimaldab kontaktis olla lähedastega ning luua uusi tutvusi.

Selle lihtsustamiseks on lisaks teleriseadmele loodud ka Sentabi veebikeskkond ning Androidi ja iOSi äpid. Vanemate sugulaste ja tuttavatega saab seeläbi suhelda ka arvuti ja nutiseadmete vahendusel.

„Tasuta videokõnede tegemine pole täna mõistagi sensatsiooniline, kuid võimalus teha neid läbi suure teleriekraani ja nii hõlpsalt, et seeniorist kasutajal pole tarvis kõrvalist abi, on ainulaadne küll,“ arvas Pihl.

Keskkond võimaldab ka reisipilte ning -videoid vanemate pereliikmetega koheselt jagada, diskreetsed teavitused uue sisu kohta ilmuvad ekraanile telerivaatamise ajal. Uusi mõttekaaslasi võib leida virtuaalsetest teematubadest, mida kasutajad ise luua ja hallata saavad. Ka juba olemasolevate teematubade sisu varieerub – on nii meelelahutusliku kui haridusliku sisuga tube.

Meelelahutuse ja suhtlemise funktsionaalsust täiendab unikaalne mälutrenažöör, mis on saadaval vaid SentabTV-l. Süsteemi integreeritud testid aitavad mälu treenida ja õige pea hakkavad ka kasutajale motiveerivat tagasisidet andma. Soovi korral saavad kasutajad tulevikus juurde soetada aktiivsusmonitori, mis Sentabiga ühildudes mõõdab ka füüsilist aktiivsust.

Kui veebikeskkond ja äpid olid kasutusvalmis juba tänavu kevadel, ei ole teleriseade varem tavakliendile kättesaadav olnud.

Eile lansseeriti toode USA turul, täna jõudis see müüki UK-s ja Eestis. „Seni on SentabTV karpi kasutada saanud ainult meie testkasutajad, kelle tagasisidet arvesse võttes disainisime teise generatsiooni seadme, mis on nüüd müügiküps,“ ütles Pihl.

SentabTV-d uudistama ja oma käega katsuma oodatakse kõiki huvilisi ka 5. ja 6. oktoobril 60+ festivalil Salme Kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles