Tallinna Tervishoiu Kõrgkool õpetab elustamise ABCd

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Teisipäeval, 20. septembril kell 13-16 on kõik huvilised oodatud osalema Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ja Eesti Õdede Liidu koostöös korraldatavale tervisepäevale. Seekord on tervisepäeva keskmes esmaabi.

Tervisepäeval toimuvad kõrgkoolis erinevad terviseloengud ja õpitoad, mida viivad õppejõudude juhendamisel läbi kõrgkooli üliõpilased.

Terviseloengutes kõneletakse esmaabi vajaduse hindamisest, teadvuseta inimese elustamisest, ravimmürgistuse ja sõltuvuse vältimisest ning põletuse ja külmakahjustuse esmaabist. Õpitubades saab ise läbi mängida, kuidas õigesti elustada, peatada verejookse ning käituda võõrkeha korral hingamisteedes.

«On väga oluline, et kõikidel inimestel oleks esmane teadmine, kuidas aidata sõpra, tuttavat või kolleegi. Tervisepäeval ongi võimalik igal huvilisel täiendada esmaabiga seonduvaid teoreetilisi teadmisi ning panna ennast kohe proovile ka õpitubades, et kinnistada loengus kuuldut,» ütles Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud ja Eesti Õdede Liidu juhatuse liige Gerli Liivet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles