„Terevisiooni“ stuudios selgitas kartuliteadlane Luule Tartlan, milline vahe on erinevatel kartulisortidel.
Milline kartul sobib salatisse? Millist kartulit mitte osta?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui poekartulit koorides selgub, et tegu on väga vesise kartuliga, pole Tartlani sõnul probleem vaid sordis, vaid kartul on enamasti liiga vara üles võetud ja kasvuperiood on jäänud lühikeseks. Samuti pani ta südamele, et inimesed ei sööks kartuleid, mille koor on poes valguse tõttu rohekaks tõmbunud.
Perenaistel soovitas ta endale selgeks teha, milliseid sordid sobivad salatisse või pudru keetmiseks. Tartlan jagas infot ka „Terevisiooni“ sotsiaalmeediakontol.
• Satina – hea pudrukartul
• Red Lady – hea ahjukartuliks
• Campina – salatikartul
• Toscana – säilib hästi üle talve
• Flavia – varajane sort