Analüütik: pensioniea tõus ei tähenda, et inimesed oleksid suutelised kauem töötama

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alternatiivina võiks pensioniea siduda oodatava elueaga. Kui kasvab tervelt elatud aastate arv, on põhjust ka penioniiga tõsta.
Alternatiivina võiks pensioniea siduda oodatava elueaga. Kui kasvab tervelt elatud aastate arv, on põhjust ka penioniiga tõsta. Foto: SCANPIX

Pensioniea tõus ei tähenda automaatselt seda, et inimesed oleksid ka võimelised kauem töötama, ütles poliitikauuringute keskuse Praxis töö- ja sotsiaalelu vanemanalüütik Andres Võrk „Aktuaalsele Kaamerale". Tema hinnangul võiks pensioniea siduda oodatava elueaga.

„Ehkki oodatav eluiga on tõepoolest tõusnud meil viimastel aastatel - ilmselt jätkab ka tõusu edaspidi -, siis tegelikult, kui vaatame statistikat, me näeme, et tervena elatud eluaastad ehk see, kui kaua inimesed haigustevabalt ja puudevabalt elavad, ei ole tõusnud. Pigem on see viimastel aastatel hoopis langenud. Seega ei tähenda automaatselt pensioniea tõus seda, et inimesed oleksid ka suutelised kauem töötama," rääkis Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles