Autovabal päeval on võimalik tutvuda Lasnamäe asumitega

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Toomas Huik / Postimees

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu tippsündmuseks on autovaba päev, mis sellel aastal toimub 18. septembril Euroopa liikuvusnädala raames algusega kell 10 Lasnamäel Pae tänaval. 

Sel päeval suletakse Pae tänava Peterburi maantee ja Punase tänava vaheline lõik autoliiklusele. Traditsiooniliselt toimub autovabal päeval giidiga jalgsimatk ja jalgrattaretk, mis on kõigile tasuta.

Pae tänaval antakse start iga-aastasele populaarsele orienteerumisvõistlusele ühistranspordiga ning samuti toimub tänaval palju erinevaid võistlusi lastele ning tutvuda saab turul pakutavate toodetega.

Autovabal päeval saab osa võtta ajaloomatkast, mis viib huvilised Jaak Juske juhtimisel Sikupilli asumisse, ning jalgrattaretkest, mis toimub Lasnamäe linnaosas arhitektuuriajaloolase Mihkel Karu juhtimisel.

Autovaba päeva lõpus toimub Jaak Joala laulude kontsert Artjom Savitski ja Norman Salumäe esitluses koos Tomi Rahula bändiga.

„Mul on väga hea meel, et autovaba päeva üritus toimub sel aastal Lasnamäel. Meie linnaosas ehitati paneelmagalate kõrval ka palju huvitavat arhitektuuri unikaalprojektide järgi, nii eramuid kui kortermaju, millest paljud on tänaseni hästi säilinud. Ekskursioonide käigus saavad kõik huvilised palju uut ja huvitavat infot meie linnaosa kohta. Tulge kindlasti perega ja sõpradega, veedate ühe toreda päeva ja tutvute Lasnamäe ajalooga“, lisas Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva.

Soovitav on end jalgsimatkale ja jalgrattaretkele eelregistreerida veebilehel http://www.tallinn.ee/Autovaba-paeva-jalgsimatk-ja-jalgrattaretk-2016.

Registreerimine lõpeb 15. septembril kell 15 ja kohtade arv on piiratud. Vabade kohtade olemasolul on võimalik end registreerida ka 18. septembril Pae tänaval Tallinna Keskkonnaameti telgis kuni kella 11.30.

Kõik registreeritud osavõtjad saavad keskkonnasõbraliku liikumise kuu meened, seljakoti, kerge kehakinnituse ning neil on võimalus üks kord oktoobrikuu jooksul külastada tasuta Tallinna Botaanikaaeda. Autovabal päeval on osalejatel võimalus oma ratas jätta tasuta valvega rattaparklasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles