Eakatega seotud säravad ideed ootavad tunnustamist

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate festival toimub 5.–6. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Sel aastal kannab see nime „60+ festivalˮ.
Eakate festival toimub 5.–6. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Sel aastal kannab see nime „60+ festivalˮ. Foto: Tairo Lutter / Postimees

19. septembrini on võimalik esitada kandidaate konkursile „Aastad täis sära ja väärikust”, et tunnustada eakate inimestega seotud säravaid algatusi ja ideid.

Seitsmendat korda toimuva konkursi eesmärk on ergutada ja tunnustada erinevaid inimesi või ettevõtmisi, kes või mis on muutnud eakate elu paremaks. Parimad teod ja algatused pärjatakse auhindadega ajakirja 60+ ja mittetulundusühingu Inkotuba korraldataval 60+ festivalil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

Konkursi eesmärk on tunnustada positiivseid tegusid, mis tehtud eakatele mõeldes või eakalt endilt kogukonnale, kuid on teenimatult tähelepanuta jäänud, selgitas festivali üks korraldajatest, mittetulundusühingu Inkotuba juht Eha Topolev.

Konkursi kategooriad on: eakad hoolivad, eakalt kogukonnale, tegu eakale, eakad kui kultuurikandjad, eakad ja keskkond, eakad ja maailm, elutööauhind.

Eha Topolev lisas, et näiteks on see konkurss hea võimalus öelda tänusõnu omastehooldajatele. „Me kõik jääme vanaks ja ilma omaste hooleta ei vanane meist ilmselt keegi. Kuigi see tundub meile nii loomulik, on see väga oluline ja raske töö,ˮ lisas ta.

Ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla julgustas inimesi oma ettepanekuid saatma ka siis, kui mõne tubli inimese ettevõtmine ühegi konkursi kategooria alla justkui ei sobiks. „Iga tegu, mis on eaka elu paremaks muutnud, on tunnustamist väärt. Me oskame hea sõna ja abi eest tänulikud olla. Vahel tahaks tänada nii, et heategu ka välja paistaks. 60+ festivali konkurss „Aastad täis sära ja väärikustˮ sobib selleks imehästi,ˮ lisas ta.

„Esile ei pea tooma vaid eakaid inimesi. Ka noored on tänu väärt. Eelmisel aastal tunnustasime näiteks noori vabatahtlikke, kes päästsid kahel järjestikusel ööl kahe eaka järvalase elu.ˮ

Konkursil osalemiseks tuleb registreerida särav ettevõtmine või tegu 60+ festivali kodulehel http://www.60plussfestival.ee/index.php/konkursi-aastad-tais-sara-ja-vaarikust-kandidaadid/ või saata kirjeldus e-aadressil: eakad@inkotuba.ee või postiaadressile Hariduse 6, Tallinn 10119 hiljemalt 19. septembril.

Kirjelduse pikkus on maksimaalselt üks lehekülg. Juurde võib lisada 1−3 fotot. Kindlasti tuleb lisada saatja kontaktandmed: nimi, aadress, telefon, e-post. Arvesse lähevad 2015.−2016. aasta jooksul tehtud teod.

Üle kogu Eesti kokku tulnud vanemaealiste seas populaarseks ürituseks kujunenud festival toimub 5.–6. oktoobrini Tallinnas Salme Kultuurikeskuses. Sel aastal kannab see nime „60+ festivalˮ. Mullu külastas festivali ligi 4500 inimest.

Sissepääs festivalile on tasuta ja kutsed on saadaval Apotheka apteekides. Festivalikutse tagab vaba sissepääsu Salme kultuurikeskuses toimuvatele esinemistele, töötubadele ja messile. Kohapeal on võimalik soetada 2-eurone pilet eriprogrammist osa saamiseks.

60+ festivali korraldavad ajakiri 60+ ja mittetulundusühing Inkotuba. Kahepäevast festivali toetavad Apotheka apteegid, Tena, Tallinna Linnavalitsus, Corega, Hasartmängumaksu Nõukogu, Purina ja Tallink.

Jälgi festivali kohta saabuvaid uudiseid festivali kodulehel www.eakatefestival.ee ning Facebookis https://www.facebook.com/eakatefestival/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles