Seenioride ülikool alustab loengutega

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hopneri maja.
Hopneri maja. Foto: Peeter Langovits / Postimees

14. septembril alustab neljandat õppeaastat Tallinna Hopneri maja seenioride ülikool.

Loengute, vestluste ja õppekäikude vormis toimuv õppetöö on osalejatele tasuta. Moodustatakse nii eesti- kui venekeelne õpperühm, mõlemad kogunevad igal kolmapäeval kuni õppeaasta lõpuni. Eestikeelne avaloeng 14. septembril algab kell 12, venekeelne kell 14.

„Seenioride ülikool on kujunenud Kesklinnas väga populaarseks, sest seal käsitletakse nii üldhuvitavaid silmaringi laiendavaid teemasid kui ka süvenetakse eakate vajadustest lähtuvatesse praktilistesse küsimustesse, mis aitavad neil paremini toime tulla,“ tõdeb Kesklinna vanem Alar Nääme.

Seenioride ülikooli kuulajaskond on aastatega suurenenud, jõudes eelmisel õppeaastal eestikeelses auditooriumis 160 ja venekeelses 200 osalejani.

Tänavu algavad loengud neljas valdkonnas: psühholoogia, ajalugu, terviseedendus ja riigiteadus.

Eestikeelse õpperühma esimeses loengus käsitleb kunstikriitik Maarin Ektermann uuemaid suundumusi Eesti kunstis, venekeelne auditoorium kuulab psühholoog Viktoria Urbi käsitlust üksinduse probleemist. Septembris seisavad ees ka ajaloo- ja kultuuriteemalised õppekäigud Kadriorus.

„Lektoriteks on meil oma ala tuntud ja tunnustatud asjatundjad, kelle hulgas on nimekaid arste, psühholooge, juriste, ajaloolasi, riigitegelasi, kunstiteadlasi,“ lisas Hopneri maja juht Anne Velt.

Seenioride ülikooli loengukavaga saab tutvuda aadressil http://hopnerimaja.eu/tegutsevad/kesklinna-seenioride-ulikool/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles