Muinsuskaitsepäeval näeb vanu tuletorne

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohni tuletorn.
Mohni tuletorn. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Iga aasta septembrikuus tähistatakse üle Euroopa muinsuskaitsepäevi, mis sel aastal toimuvad Eestis 8.-11. septembril ja on merekultuuriaastat silmas pidades pühendatud tule- ja veetornidega seotud kogukondadele.

Muinsuskaitseameti ja Veeteede Ameti koostöös avatakse laupäeval, 10. septembril kella 10-18 neli tuletorni, mida muidu külastada ei ole võimalik: Mohni, Suurupi sihi alumine, Suurupi sihi ülemine ja Tallinna alumine tuletorn.

Tänu moodsale tehnikale juba kaduvikku vajunud majakavahi ametit peavad sel laupäeval Veeteede Ameti vabatahtlikud: Suurupi sihi alumises tornis väikelaevainspektor Henn Kuum, Suurupi ülemises tornis vanemhüdrograaf Allan Prommik, Tallinna alumises laevateede osakonna juhataja Kaidi Katus ja navigatsioonimärgistuse osakonna juhataja Andry Rütkinen ning Mohni saarel vanemkartograaf Gabriela Kotsulim, merekeele spetsialist Malle Hunt ja kommunikatsioonijuht Priit Põiklik.

Majakavahid tutvustavad külastajatele torni nii vaatamisväärsuse kui ka meresõiduohutust tagava navigatsioonimärgina ning jagavad külastajatele infot veeliiklusohutuse kohta.

Kogu „Tule, tuulutame torne“ ürituse kavaga on võimalik tutvuda Muinsuskaitseameti kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles