Lääne Virumaal, Simunas tegid põllumehed algust suurejooneliseks ürituseks kujuneva rukkikülviga. Eesti sajanda sünnipäeva miljon pidupäevaleiba küpsetatakse saja põllu rukkist, vahendab „Aktuaalne kaamera".
Eesti sajandaks sünnipäevaks küpsetatakse miljon pidupäevaleiba
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Leib on meie põhiline toiduaine. Me tahame isegi mitte ainult sada rukkipõldu, vaid sada tootjat. Et see kataks üle-eestiliselt terve territooriumi. Leibur kindlasti mõtleb midagi eksootilist välja ja sama on ka väiketootjad küsinud, et tahaks ka sellest samast jahust ja samast rukkist teha oma juubelileiba," kõneles Eestimaa rukkikuningas Hans Kruusamägi.