Eesti sajandaks sünnipäevaks küpsetatakse miljon pidupäevaleiba

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rukkileib.
Rukkileib. Foto: SCANPIX

Lääne Virumaal, Simunas tegid põllumehed algust suurejooneliseks ürituseks kujuneva rukkikülviga. Eesti sajanda sünnipäeva miljon pidupäevaleiba küpsetatakse saja põllu rukkist, vahendab „Aktuaalne kaamera".

„Leib on meie põhiline toiduaine. Me tahame isegi mitte ainult sada rukkipõldu, vaid sada tootjat. Et see kataks üle-eestiliselt terve territooriumi. Leibur kindlasti mõtleb midagi eksootilist välja ja sama on ka väiketootjad küsinud, et tahaks ka sellest samast jahust ja samast rukkist teha oma juubelileiba," kõneles Eestimaa rukkikuningas Hans Kruusamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles