Reumaliit korraldab Tartus käimispäeva

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasugune füüsiline aktiivsus on ka uriinipidamatuse korral oluline. Kõige olulisem on aga treenida vaagnapõhjalihaseid ja olla selles järjepidev.
Igasugune füüsiline aktiivsus on ka uriinipidamatuse korral oluline. Kõige olulisem on aga treenida vaagnapõhjalihaseid ja olla selles järjepidev. Foto: Caro / Scanpix

27. augustil kell 12 toimub Tartus Tähtvere Puhkepargis aktiivset liikumist ja tervislikku eluviisi propageeriv käimispäev. 

Eesti Reumaliidu korraldatava ürituse eesmärk on tutvustada luu- ja liigesehaiguseid ning seeläbi tõsta avalikkuse teadlikkust. Käimispäeval on võimalik läbida ühe- või kolmekilomeetrine distants ning kuulata tervisealaseid loenguid.

„Terves kehas terve vaim,“ kuulutas Eesti Reumaliidu tegevjuht Marek Jaakson, rääkides sellest, miks üldse peaksid inimesed käimispäevast osa võtma. Jaaksoni sõnul on istuv eluviis saamas igapäevaseks nähtuseks nii laste kui täiskasvanute seas ning selline passiivne käitumine põhjustab tänapäeval üha enam luu- ja lihaskonnahaiguseid.

„Ja palju on neid inimesi, kes küll käivad tihti näiteks kepikõndi tegemas, kuid ei pööra tehnikale mingit tähelepanu ning võivad sellega endale väga palju kahju teha,“ viitas Jaakson murelikult tõsiasjale, et paljud kepikõndijad kasutavad käimiskeppe valesti. Selleks ongi käimispäevale kohale kutsutud füsioterapeut Sirli Hinn, kes näitab enne käimisradadele minekut õigeid tehnilisi võtteid, et kepikõnnist saadav kasu oleks võimalikult suur.

Käimispäeva tervitussõnadeks on kohale tulemas Tartu abilinnapea Tiia Teppan. Päeva jooksul toimuvad lisaks käimisele ka kaks loengut. Esmalt on võimalik kuulata Tartu Ülikooli spordipsühholoogi Aave Hannuse loengut „Lapse pea ja keha“, mis räägib just noorte liikumisharjumustest. Seejärel on võimalik kuulata loengut osteoporoosi ennetusest ja ravist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles