Tallinn tähistab taasiseseisvumispäeva

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tallinn tähistab taasiseseisvumispäeva suurejoonelise kontserdiga Vabaduse väljakul, Rahvarinde Muuseumis on aga perepäev ning päevakohane kontsert toimub ka Nõmmel Vabaduse pargis.

Vabaduse väljakul algab keskpäeval kontsert „Vabadus on tunne“. Tallinna peaväljakule koguneb üle 1000 laulja ja ligi 100 tantsijat.

Lavale tulevad Kaitseväe orkester, Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli puhkpilliorkester ja bänd ning armastatud solistid. Kavas on üldtuntud isamaalised laulud üldlaulupidude repertuaarist, aga ka uudisteosed ja rahvalikke laule.

Osalevad Eesti Raadio Lastekoor, Estonia Seltsi segakoor, Lastekoor Ellerhein, Leigarid, Rahvusooper Estonia Poistekoor, Segakoor Noorus, Sõleke, Tallinna Kammerkoor, Tallinna Poistekoor, Tütarlastekoor Ellerhein, Vox populi jpt.

Rahvarinde Muuseum tähistab Eesti riikliku iseseisvuse taastamise 25. aastapäeva perepäevaga, mis pakub kella 11-16 tegevust nii lastele, emale-isale kui vanavanematele. Näiteks saab joonistada teemal „Vabadus on tunne“, joonistustest koostatakse ajutine väljapanek.

Perepäeval toimub ka viktoriin „Täna 25 aastat tagasi“. Lisaks saab igal täistunnil kuulda lugusid Eesti lipu ajaloost ja töötoas „Rukkilill“ õppida meisterdama paberist rahvuslilli.

Vabaduse väljakule püstitaval stendil tutvustab Rahvarinde Muuseum pealkirja all „Taasiseseisvunud Eesti Vabariik 25“ veerand sajandit tagasi toimunud pöördelisi sündmusi. Muuseumis avatud näitust „Meie lipu lugu“ saab vaadata detsembri alguseni.

Nõmmel Tähe ja Nõmme-Kase tänava nurgal asuvas Vabaduse pargis annab taasiseseisvumispäeval kell 17 tasuta kontserdi Karl-Erik Taukar Band. Kontserdi korraldaja, Nõmme linnasoa valitsus soovitab kontserdile tulla jalgsi või jalgrattaga ning istumiseks teki kaasa võtta.

25 aasta möödumist tähistavad ka teised linnaosad. Reedel, 19. Augustil kell 14 toimub Nõmme turul Eesti taasiseseisvumise 25. Aastapäevale pühendatud „Eesti päev“, tervituskõnega esineb abilinnapea Arvo Sarapuu, üles astuvad Politsei- ja Piirivalveameti puhkpilliorkestri kvintett, Ivo Linna ning Antti Kammiste, Boris Lehtlaan ja Are Jaama.

Toimub õnneloos, kus loositakse välja Eesti lippe, Muhu leiba ja Nõmme raamatuid, pakutakse kilupirukaid ja kalja.

Lasnamäel toimub taasiseseisvumise päeva tähistamiseks kontsert reedel, 19. Augustil Lindakivi Kultuurikeskuses. Pidulikul kontserdil esineb Jassi Zahharov ja klaveril saadab Margus Kappel. Tasuta kontsert algab kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles