Päästjad soovitavad küttekolded üle kontrollida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna viimaste päevade jahedad ja vihmased ilmad on inimesi pannud juba kodusid kütma, soovitavad päästjad, et enne tule tegemist tasuks küttekollete korrasolek üle kontrollida.

„Käes on aeg, mil päevakorda tuleb ahjude, pliitide, kaminate kütmine. Enne nende kasutusele võttu veenduge, et need on ka korras ning puhtad, valmis uuele hooajale vastu minema. Kui ei ole, siis kutsuge olukorda kontrollima korstnapühkija,“ rääkis Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Kui eelnevalt on kütteperioodil aktiivselt köetud, siis on selge, et küttesüsteemidesse on selle aja jooksul ladestunud hulgaliselt tahma. Kui nüüd hakatakse uuesti kütma ja süsteemid on puhastamata, siis ajabki ahi sisse ja halvemal juhul läheb see tahm korstnas ka põlema, hoiatavad päästjad. 

„Kui kõik on korras, siis alustage kütmisega tasapisi. Kindlasti ei tohiks esimesel kütmisel ahju panna tervet sületäit. Alustama peaks tagasihoidlikult, nii paari-kolme puuhalu kaupa. Selliste rõskete ja jahedate ilmadega ei hakka ahi tegelikult ka esimese kütmiskorraga tõmbama, nii et tasub ahju tasapisi kütmisega „harjutada“,“ lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles