84-aastane soomlanna armastab sotsiaalmeediat (1)

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/Press Association Images

84-aastane Saimi ei karda nutiseadmeid „Facebookist võib leida kõiki kuulujutte!“ sõnab ta rõõmsalt muheledes.

Saimi Tikkanen on elanud ajal, kui arvutid või nutiseadmed polnud olemas, kuid praegu kasutab elurõõmus Saimi oma lauaarvutit igapäevaselt, vahendab yle.fi. Ta sõnab, et loeb ka ajalehti. „Aga kõige kiiremini saab infot siit,“ koputab ta oma tahvelarvuti peale.

Saimi käib ka sageli sotsiaalmeedias, uurib kuulsuste kohta ja vaatab teiste pilte, kuid ise aktiivne postitaja pole.  Lisaks Facebookile kasutab ta ka Google´it end huvitavate teemade kohta info otsimisel.

„See on lihtne, väga lihtne. Alguses ma kartsin natuke,“ tunnistas ta ja arvas, et sai julgustust uurides kohaliku kooli arvutis katsetades ja läks seejärel julgelt kursustele. Paljud eakad pelgavad uut tehnoloogiat ja Saimi sai enda sõnul kursustel osaledes oma eelarvamustest jagu.

Kuigi e-kirjade saatmine ja tütre Facebooki seinale kirjutamine on selge, sooviks Saima rohkem õppida fotodega toimetamist. Kuigi ta oskab neid nii saata kui vastu võtta, on ta selles veel üsna kohmakas.

Artikli täisversioon ja lühike videolugu on leitav siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles