Arvamusfestivalil on teemaks nii pension, vananemine kui põlvkondlikud erinevused

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival
Arvamusfestival Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Homme algab Paides neljas Arvamusfestival. 12.-13. augustil Paides toimuv Arvamusfestival toob osalejateni pea 230 arutelu 40 erineval arutelualal. Tänavusel festivalil pannakse enam rõhku osalejate kaasamisele aruteludesse.

Festivali eestvedaja Ott Karulini sõnul on varasemate aastatega võrreldes tänavu kirju valik erinevatest aruteluvormidest. Lisaks klassikalistele paneeldiskussioonidele saab osaleda ka kaasavate tegevustega aruteludes, näiteks käia elavas raamatukogus või kohtingul randlasega.

„Tahame pakkuda Paidesse kohale tulnud inimestele võimalust ka ise enam kaasa rääkida. Avalik arutelu ei pea olema miski, kus räägivad vaid poliitikud ja eksperdid ning ülejäänud kuulavad. Püüame erinevate aruteluvormidega luua rohkem võimalusi oma arvamuse avaldamiseks ja sõna sekka ütlemiseks,” sõnas Karulin.

Festivali kavas on tänavu ligi 230 arutelu 40 erineval temaatilisel arutelualal, teiste hulgas julgeoleku-, hariduse-, ettevõtluse-, maaelu-, linnaruumi- ja tööeluala.

Näiteks reedel kell 14-15.30 on Vabadus(t)e alal teemaks „Vanaisa, me peame rääkima vabadusest!“, kus arutletakse, mille poolest põlvkondade vabadused erinevad ja sarnanevad.

Samal päeval kell 15-16.30 toimub ERR-i alal arutelu teemal „Me kõik jääme vanaks – aga kuidas?“ Milline on olukord Eesti hooldekodudes ja omastehoolduses ning kuidas suhtuda eutanaasiasse? ERRi ja õiguskantsleri koostöös toimuvas arutelus osalevad õiguskantsler Ülle Madise, EELK peapiiskop Urmas Viilma, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja Vahur Valvere, Hoolekandeteenused ASi juht Maarjo Mändmaa. Arutelu modereerib ERRi ajakirjanik Rain Kooli.

Laupäeval kell 13.30-14.30 on Postimehe laval aga intrigeeriv teema „Pension! Kas riigile saab loota?“Postimehe kolumnisti Andrus Karnau vestlusring kannab sama alapealkirja, mis tema rubriik ajalehes: „Kuhu kaob [meie kõigi] raha?“.

Kogu Arvamusfestivali programm on leitav http://www.arvamusfestival.ee/kava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles