Laupäeval leiab aset kuue naaberküla ühine külade päev

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külade päev Eipris on sündmus, mis esmakordselt toob kokku Väike-Maarja vallas kuus naaberküla - Eipri, Pandivere, Raeküla, Triigi, Avispea, Rastla.
Külade päev Eipris on sündmus, mis esmakordselt toob kokku Väike-Maarja vallas kuus naaberküla - Eipri, Pandivere, Raeküla, Triigi, Avispea, Rastla. Foto: Erakogu

Külade päev Eipris on sündmus, mis esmakordselt toob kokku Väike-Maarja vallas kuus naaberküla - Eipri, Pandivere, Raeküla, Triigi, Avispea, Rastla. 

See on võimalus külade elanikel tutvuda või tihedamaid sidemeid luua, saada teavet ümbruskonnas toimuva kohta, üksteiselt õppida ja meelelahutuslikus võtmes mõõtu võtta. Et tänavu tähistab Väike-Maarja vald 25. aastapäeva, on kogukondi ühendav sündmus ka sellele tähtpäevale pühendatud. 

Sündmuse korraldamine on juba ühendanud kõigi kuue küla esindajaid, tuues nad ühise laua taha planeerima. Ühisüritusi kaasatud külade vahel varem toimunud pole. Neist pooltes - Eipris, Triigis, Avispeal - on olemas pigem aktiivne külakogukond, kes korraldab talguid, ühisüritusi ning leiab selleks võimalusi ka erinevate projektide abil. Korraldajad loodavad, et külade päev innustab ka ühiselt piirkonda arendama, projektide läbi oma elukeskkonda kujundama ja ehk ka ühisüritusi korraldama, et tänavu välja antavast karikast saaks rändkarikas.

Külade päev saab alguse laupäeval, 13. augustil kell 14 Eipri külamaja juures, kus avatakse kohvik ja laat kohalike inimeste küpsetiste, aia- ja metsasaaduste, kohaliku toodangu ja käsitööga. Alustuseks teeb iga küla end kõigile tuttavamaks ning seejärel stardib karikavõistlus, mille käigus selgitatakse välja kuuest külast kangeim. Selleks peetakse kuue küla esindajate vahel maha lauamänguvõistlused, mänguliselt püütakse kala ja kantakse vett, visatakse vilti ja testitakse oma teadmisi külade viktoriinil. Tegevusi pakutakse lastele, kes saavad lisaks mängudele ka karikavõistlusel oma küla au kaitsta. Õhtut sisustavad ansambel TAAS, kes alustab kell 19, ning õlle degusteerimise ja anekdootide vestmise võistlused.

Sündmus on tasuta. Oodatud on lisaks kuuele põhikülale ka kõik nende sõbrad ja teised huvilised - laadale, üritust kaema ning miks mitte ka külade võistkondades kaasa lööma.

Külade päeva korraldaja on Eipri Külaselts. Projekti rahastab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest ja toetab Väike-Maarja Vallavalitsus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles