Lemmikloom aitab eakatel taastuda

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Landseeri tõugu koer. Pilt on illustratiivne.
Landseeri tõugu koer. Pilt on illustratiivne. Foto: commons.wikimedia.org

Ida-Tallinna Keskhaigla hooldusravikliiniku direktor Eve Karmo kõneleb haigla veebilehel avaldatud intervjuus, kuidas tema koer Sofia on eakate patsientide lemmik.

„Eakatele, eriti dementsetele patsientidele meeldib väga suurt ja sõbralikku looma silitada ja patsutada, ka koer naudib suhtlemist – kodus ei silita-süga keegi nii palju kui siin!  Naeratuse toob koer ka personali näole – loomi armastatakse siin majas väga. Siinkohal on Eve Karmol rääkida üks tore lugu sellest, kuidas üks insuldi läbi teinud patsient ei olnud haiglas viibides paari nädala jooksul sõnagi rääkinud, arvati, et ta ei suuda end sõnaliselt väljendada. Sofiat nähes hakkasid proual silmad särama ja ta hakkas koeraga rääkima! Paistab, et loomad  on suureks abiks taastumisel ning empaatiavõime ja suhtlemise arendamisel nii patsientide kui kliiniku töötajate seas,“ seisab intervjuus.

Loe täispikka intervjuud SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles