Väljakutse seenioridele: suhtluskeskkond ootab teie videoklippe

Kadri Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sentabi fookusgrupp.
Sentabi fookusgrupp. Foto: Ivi Proos

Seenioride suhtluskeskkonnas Sentab algab suvise veebikursuse „Muna õpetab kana“ viimane etapp, mis kutsub osalejaid üles video vahendusel enda mälestusi jagama.

Kolmeosalise suvekursuse esimeses etapis õppisid seeniorid pildistama, teises etapis jagati uudisloo kirjutamise näpunäiteid. Mõlema teemaga paralleelselt jooksid ka konkursid. Juuli konkursi võitis Ene-Reet Maasik, teise ja kolmanda koha said vastavalt Silva Paluvits ja Ly Jõras. Kõik nimetatud pälvisid ka auhinna.

Kursuse viimane osa pühendatakse video filmimisele. „Video kui meedium on seenioridele ilmselt kõige uudsem. Telesaateid või videoid on kõik näinud, aga kui paljud seenioridest neid ise filminud või neis ise esinenud on?“ viskas Sentab Estonia OÜ tegevjuht Tarmo Pihl küsimuse õhku.

Tasuta videokursuse üheks eesmärgiks ongi õpetada ja julgustada vanemaid inimesi ise filmima ning videos esinema. Teisalt soovitakse Pihli sõnul kokku koguda hulk toredaid mälestusi, mida omavahel ning noorema põlvkonnaga jagada: „Elu on aastatega nii palju muutunud, et see, mis tundus 50 aastat tagasi täiesti tavaline, kõlab täna kohati eksootiliselt. Läbi videokonkursi loodame need meenutused talletada.“

Kuigi tänapäeval on kodustes tingimustes video üles filmimine lihtne, ei pruugi seenioridel endil selleks vajalikke vahendeid olla. Siin loodavad kursuse korraldajad seenioride lastelastele ehk „munadele“, kes vanavanematele oma nutiseadmetega vajadusel appi tõttavad. Tallinna elanikke lubavad Sentabi töötajad vajadusel abistada ise.

Osalejatelt oodatakse videolõike teemal „Kui mina laps olin“. Teretulnud on kõik mälestused ja meenutused, täpsemad instruktsioonid idee teostamiseks leiab suvekursuse aina lisanduvate õppematerjalide hulgast. Kursusega on ühinema oodatud ka need, kes esimestest etappidest osa ei võtnud. Samuti pole video postitamine kohustuslik – Sentabi keskkonnaga liituma kutsuvad kursuse korraldajad ka publikut.

Osaleda on võimalik Sentabi veebikeskkonna vahendusel, mis on ligipääsetav kõigile, kel on arvuti ja interneti kasutamise võimalus. Tuleks külastada veebiaadressi www.sentab.com/ee, seal end kasutajaks registreerida ning keskkonnast üles otsida teematuba nimega „Seenioride Suvekursus“, kuhu ilmuvad ka kõik edasised instruktsioonid.

Sentab Estonia OÜ on Eesti idufirma, mis tegeleb seenioridele mõeldud meelelahutus- ja suhtlusplatvormi Sentab arendamisega. Alates 2015. aasta aprillist tegutseb Sentab Estonia OÜ osaliselt Euroopa Komisjoni rahastusel läbi Euroopa Liidu teadus- ja arendustegevuse programmi Horisont 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles