Eurorahadega toetatakse lähedasi hooldavaid inimesi

60+
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetusega püütakse leevendada olukorda, kus tööealine inimene ei saa oma lähedase hooldamise tõttu töötamist jätkata või uut ametit otsida.
Toetusega püütakse leevendada olukorda, kus tööealine inimene ei saa oma lähedase hooldamise tõttu töötamist jätkata või uut ametit otsida. Foto: SCANPIX

Kohalikud omavalitsused ja maakondlikud omavalitsuste liidud saavad taotleda toetust, et võimaldada tööl käia nendel tööealistel inimestel, kes lähedase hooldamise tõttu seda seni pole teha saanud.

Esmaspäeval, 1. augustil avanes meetme „Tööturul osalemist toetavad hoolekandeteenused“ esimene avatud taotlusvoor. Kohaliku omavalitsuse üksused ja maakondlikud omavalitsuste liidud saavad taotleda toetust koduteenuse, tugiisikuteenuse, isikliku abistaja teenuse, päevahoiu teenuse ja intervallhooldusteenuse arendamiseks ja osutamiseks.

Toetuse andmise eesmärk on tööealise inimese hoolduskoormuse vähendamine ning tööturule sisenemise või tööturul jätkamise toetamine.

„Peame vajalikuks toetada kohalike omavalitsuste koostööd selliste teenuste arendamisel, mis aitaksid hoolduskoormusega ja erivajadustega inimestel tööd teha ja aktiivset elu elada,“ ütles sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse.

„Kui ühel omavalitsusel üksinda on selliste teenuste pakkumine sageli liiga kallis või keeruline, siis ühiselt on võimalik oma inimeste heaolu tagamisel palju ära teha. Ühisest koostööst ootame kindlasti uudseid ja pikaaegselt läbimõeldud lahendusi, et EL-vahendite toel alguse saanud arendus oleks inimestele kättesaadav ka tulevikus.”

Asekantsleri sõnul on oluline leevendada hoolduskoormust. „Need tuhanded tööealised inimesed, kes ei saa oma lähedaste hooldamise tõttu tööturul oma oskusi rakendada, väärivad võimalust ja tuge, et olla aktiivsed ühiskonna liikmed. Hoolduskoormuse leevendamise eesmärk on olulisel kohal ka heaolu arengukavas, mis on suunatud inimeste tööhõive ja toimetuleku parandamisele.“

Esimese taotlusvooru eelarve on 5 300 000 eurot. Taotlusvoor on avatud 1. augustist 31. oktoobrini ning selle viib läbi SA Innove. Taotlusvooru tutvustavad infopäevad toimuvad 23. augustil kell 11-15.30 Tallinnas hotellis L´Ermitage ja 25. augustil kell 11-15.30 Tartus hotellis London.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles