Vaata, millist toitu soovitab puravikest teha restoranikokk

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel viimasel minutil on metsas nina samblast välja saanud pisike puravik.
Veel viimasel minutil on metsas nina samblast välja saanud pisike puravik. Foto: jt.ee

Põhjaka mõisa restoranikokk Märt Metsallik on seda meelt, et metsades peanupud välja pistnud puravikud on kohalikud gurmeeseened. Tema retseptisoovituses kohtuvad värsked metsaannid ja Epiima juust. 

Krõbe juustu-puravikuvorm (kolmele)

Vaja läheb:

- 600 grammi puravikke

- 1 mugulsibul

- 150 grammi Epiima Gouda juustu

- 50 grammi võid

- 2 küünt küüslauku

- klaasike valget veini

- 200 grammi vahukoort

- värsket või kuivatatud tüümiani

- näpuotsaga soola ja musta pipart

Valmistamine:

- Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks.

- Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks.

- Prae pannil või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks.

- Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart.

- Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit. Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.

- Vala valminud segu ahjuvormi, kata Epiima Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks. 

- Serveeri koos pohlamoosi ja röstsaiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles