Linna ajalugu jõudis kaante vahele

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elva muuseumisõprade klubi kooskäimistel kuulis ajaloolane Kalju Hook nii mõndagi põnevat. Nüüd on põnevad lood jõudnud kaante vahele. 

Elva linna veebilehelt võib lugeda, et värvikad seigad ja isikud Elva ajaloost on koondatud äsja ilmunud raamatusse "Elva ajast aega. Jutustusi Elva ajaloost".

Autori sõnul soovis ta raamatut kirjutades, et sellest kujuneks lugemine, mille kallale saaks asuda igal jõudehetkel ja vajadusel ka raamat kõrvale panna," ütles Hook. Ta lisas, et raamatus leidub vähemalt saja praegu elava elvalase ja Elvaga seotud isiku nime, manalameestest ja -naistest rääkimata.

Raamatu kirjutamine sai tema ütlust mööda alguse 2013. aastal asutatud Elva muuseumisõprade klubi tegevusest. Kord kuus koos käinud klubi kohtumistel avanes Hoogi arvates nii mõnigi põnev lehekülg Elva ajaloost. "Hakkasime neid koondama klubi aastavihikutesse, mida on trükitud juba kolm. Praktiliselt olid mitmed peatükid Elva ajaloost sellega juba valmis," ütles Hook. "Mis kõige olulisem, Elva ajalugu hakkas mulle tohutult huvi pakkuma. Kuidas on võimalik, nii pisike asum on olnud koduks nii paljudele tegusatele inimestele ja talletanud nii palju olulisi inimtegevusi."

Hooki sõnul sai raamat ilmuda tänu selle, et rahaliselt pani projektile õla alla ajaloohuviline Elva ettevõtja Aivo Johanson.

Esitlus ja müük leiab aset kolmapäeval, 27. juulil algusega kell 15 Linnaraamatukogu kaminasaalis. "Elva ajast aega. Jutustusi Elva ajaloost" tuleb müüki raamatupoodides ja Elva Matkakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles