Filmi tarvis ehitatakse Vargamäe Andresele uus talu

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare muuseum Vargamäe
Tammsaare muuseum Vargamäe Foto: A. H. Tammsaare muuseum Vargamäel

Suurfilmi "Tõde ja õigus" võtted toimuvad Võrumaal Mõnistes, kus on juba alanud Vargamäe Andrese talu ehitustööd, vahendab BNS Võrumaa Teatajas ilmunud uudist.

Anton Hansen Tammsaare romaani alusel valmiva filmi eelarve on enam kui kaks miljonit eurot ja see peaks linastuma Eesti riigi saja aasta juubeliks 2019. aastal.

Filmi stsenarist ja režissöör Tanel Toom ütles, et sobivat võttekohta otsisid nad ligi pool aastat ja sõitsid selleks läbi sadu kilomeetreid. „Lõpuks oli valikuid vähe, Mõnistes asuv maatükk oli filmimise jaoks ainus õige suuruse ja kõrgusega lagedal asuv mägi.”

Toomi sõnul tehti suurfilmi jaoks sobiva koha leidmisel eeltööd Google’i ja maa-ameti kaardirakenduste kaudu, kõigepealt märgiti kaartidel võimalikud asukohad ja siis hakati neid läbi sõitma. „150 aasta vanust täpselt identset maastikku, keset soid asuvat puhast lagedat mäge, Eestis praegu ei leia,” ütles Toom Võrumaa Teatajale.

Võimalikult tõepärase maastiku filmiekraanile toomiseks kasutatakse praegugi osaliselt 3D programmeerimist. Esimesed filmivõtted toimuvad Toomi sõnul järgmise aasta märtsis. „Filmimine toimub aastaaegade kaupa, keeruliseks muudab asja see, et filmi tegevus toimub 24 aasta jooksul,” lausus ta.

Vargamäe Andrese maja ehitatakse filmimise jooksul neli meetrit pikemaks, aknad saavad suuremaks ja muldpõrand asendatakse laudpõrandaga. Filmimisega alustatakse kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles